Unohtumattomia elämyksiä Jyväskylän ukoilmaaktiviteeteissa

Jyväskylässä, Järvi-Suomen sydämessä yhdistyvät luonnon kauneus ja liikunnan ilo. Joonas Laukkanen on saanut kokea monta erilaista ulkoilma-aktiviteettia henkilökohtaisesti, ja monet eri elementit ovat tulleet tutuksi! Alla Joonas kertoo kokemuksistaan hieman tarkemmin.

Luonto sydämessäni

Olen astunut Leivonmäen kansallispuiston poluille ja vaeltanut metsän siimeksessä, kun auringon säteet leikkivät lehtien lomassa. Järven rannalla istuessani olen saanut tuntea itseni yhdeksi luonnon kanssa ja kokea sen rauhan, jota vain metsä voi tarjota. Peurungan alueen retkeilyreitit ovat vieneet minut korkealle, ja näkymät ovat olleet hengästyttäviä niin kirjaimellisesti kuin vertauskuvallisestikin.

Tuulenvire kasvoillani 

Jyväskylä tarjoaa oivat puitteet pyöräilyyn. Voit lähteä järvien läheisyyteen tai kunnolla metsän siimekseen. Itse olen tykännyt paljon Laajavuoren vaihtelevista reiteistä ja valitsen sen, joka sopii parhaiten fiilikseeni. Kun olen halunnut pyöräillä luonnon helmassa ja nauttia metsän tuoksuista olen valinnut helpomman reitin joka kulkee leveitä latupohjia pitkin Laajavuoresta Ladun majalle. Kun taas olen kaivannut hiekeä ja jännitystä, olen valinnut haastavamman Kulopalomäen maastopyöräreitin. Vauhdin hurma ja luonnon läheisyys ovat yhdistyneet täydellisesti.

Järven lumous

Vesi on aina vetänyt puoleensa, ja Jyväsjärvi on tarjonnut minulle ikimuistoisia hetkiä vesiseikkailujen parissa uudessa vesipuistossa. Olen kokeillut wakeboardausta, joka oli superkivaa, vaikka jokseenkin vielä vaatii harjoittelua. Kajakin kyydissä olen taittanut matkaa järven selällä ja samalla upottanut käteni sen rauhoittavaan veteen. Risteilyllä olen ihaillut kaupunkia uudesta näkökulmasta, ja maisemat ovat olleet kuin suoraan postikortista.

Liitäen korkeuksissa

Olen uskaltanut kohottaa katseeni ylös ja antautua seikkailupuiston haasteille. Laajavuoren seikkailupuisto on ollut kuin leikkikenttä, ja köysiradat ovat antaneet minulle mahdollisuuden testata rohkeuttani. Olen tuntenut adrenaliinin virtaavan suonissani ja ylittänyt omia rajojani. Olen käynyt siellä myös perheen kanssa ja sain nauttia ihanasta yhteisestä ajasta! Perheradoilla voi seikkailla perheen pienimmät ja niitä onkin kiva katsella kun temmeltävät tehtävien parissa. Tänne tulen uudemmankin kerran. 

-Joonas Laukkanen

Jaa artikkeli!
laajis

Katso myös nämä!

Yleinen

Etsimme vuokraamoon asiakaspalvelijoita!

Yleinen

Kesäkauden päättärit 30.9. + Oktoberfest

Yleinen

Etsimme ravintolatyöntekijää / asiakaspalvelijaa

Yleinen

Kesän 2024 kausikortit nyt myynnissä ennakkohintaan!

Muut aktiviteetit

Unohtumattomia elämyksiä Jyväskylän ukoilmaaktiviteeteissa

Laskettelu

Etsimme suksihuollon vastaavaa

Tehdään Talvi!

Hanki nyt edullinen kausari, erää jäljellä alle 350kpl!