Laskettelu

Lumimaa

Lapsiperheille ja aloittelijoille

Lumimaa

Koko perheen
Lumimaa

Laajiksen Lumimaa on monipuolinen aloittelijoiden ja perheiden rinnealue. Lumimaan mattohissi ja sompahissi ovat aloittelijoille helppoja ja rinteet loivia. Lumimaan Miniparkissa on helppoja pressejä ja pikkuhyppyreitä temppuiluun. Alueelta löytyy myös rinnekoneella hoidettu pulkkamäki. Voit paistaa makkarat ja syödä omia eväitä Lumimaan laavulla. Lumimaa on auki eturinteen aukioloaikojen mukaan.

HUOM! Lumimaa kiinni torstaina 14.3.

Lumimaa

Hinnasto ja säännöt

Lumimaan hinnastoHinnat
Pulkkamäki päivä3€
Lumimaa päivä10€
Lumimaan kausikortti119€

Lumimaan lippu ladataan KeyCard-korttipohjalle (7€). Pulkkamäen lippu kertakäyttöpohjalle (veloitukseton) KLIKKAA VERKKOKAUPPAAN

Pulkkamäen lippujen osto vain paikan päältä kassoilta vuokraamosta tai rinneravintolasta. Pulkkamäen lippu ei vaadi keycardia.

LUMIMAAN SÄÄNNÖT
Lumimaan ja pulkkamäen lippu ei oikeuta muiden rinnealueiden käyttöön. Lumimaan päivälippu sisältää pulkkamäen.

Voimassa oleva rinnelippu oikeuttaa Lumimaan ja pulkkamäen käyttöön. Rinnelipulla laskevan vanhemman seurassa alle 6-vuotias kypäräpää pääsee maksutta Lumimaahan, kuten muuallekin rinnealueelle. Pelkän pulkkamäen tai Lumimaan lipun ostajan seurassa tarvitsee myös lapsi oman lipun.

Ei-laskevat valvojat lasten seurassa eivät tarvitse lippua Lumimaahan ja pulkkamäkeen.

Pulkkamäen välineiden käyttö sallittu vain pulkkamäessä. Lipun hinta sisältää lainaksi liukurit, pulkat ja stigat. Palauta pulkkamäen välineet käytön jälkeen konttiin.

Liput ovat henkilökohtaisia ja niiden luovuttaminen edelleen on kielletty. Lippujen käyttöä valvotaan porteilla ja käyttäjän valokuva näkyy valvojalle. Alueen liputta käyttämisestä ja lippujen väärinkäytöksissä peritään 150 euron tarkastusmaksu + päivälipun hinta. Lisäksi kausikortti pidätetään määräajaksi tai kokonaan.

Jo ostettua lippua ei voi vaihtaa, muuttaa tai peruuttaa kuin force major -tapauksissa. Noudatamme Hiihtokeskuspalveluja koskevia yleisiä sopimusehtoja.

Lumimaa

Talvitekemistä koko
perheelle!

Lumimaan rinteet ja aktiviteetit on suunniteltu lapsiperheitä ja aloittelijoita varten. Aluetta hoidetaan rinnekoneilla päivittäin läpi koko talvikauden. 

ALOITTELIJOIDEN RINTEET JA HISSIT
Laskettelijoille varatulta rinnealueelta löytyy pehmustettuja pujottelukeppejä sekä läpi laskettavia portteja. Lumimaan mattohissi ja sompahissi ovat helppoja ja aloittelijoille sopivia. Hissit ovat tarkoitettu vain laskettelijoiden käyttöön, ei pulkkailijoille. Lumimaasta löytyy myös Minipark temppuiluun.

PULKKAMÄKI
Pulkkamäki sijaitsee Lumimaan perällä. Lipun voit ostaa vuokraamosta tai ravintolasta (mikäli ravintolassa on jonoa, suosittelemme menemään vuokraamoon). Pulkkamäkeen voit tuoda omat laskuvälineet, tai käyttää Lumimaasta löytyviä pulkkia, stigoja ja erilaisia liukureita. Pulkkamäen laskuvälineet löytyvät kontista Lumimaan laavun takaa. Palautathan pulkkamäen välineet takaisin konttiin käytön jälkeen.

Lumimaa

Taukopaikat ja
laavut

Taukoja varten Lumimaasta löytyy laavu makkaranpaistoon ja omien eväiden syöntiin. Pienen kävelymatkan päässä on eturinteen lämmitetty laavutupa. Laavutuvassa on kotakeittiö ja pöytäryhmät n. 30 hengelle. Laavutuvalle kulku pulkkamäen yläpäästä lähteviä portaita myöten (Huom! Portaissa ei talvikunnossapitoa ja ethän kävele rinnealueella.). Mikäli makkarat jäivät kotiin, voit myös ostaa retkieväitä Laajiksen rinneravintolasta. Eturinteen laavutupa on mahdollista varata yksityiseen käyttöön (sesonkien ulkopuolella).

Lumimaa

Hiihtokoulun vinkkejä
aloittelijoille

Laajiksen hiihtokoulu järjestää Lumimaan "sessareita", joissa hiihdonopettajat neuvovat aloittelijoita laskettelun ja lumilautailun saloihin. Sessarit eivät vastaa hiihtokoulun varsinaista opetusta, mutta sessareilta saatte hyviä pikku vinkkejä!

Lumimaan sessarit klo 12-13 viikonloppuisin ja lomasesonkeina (poikkeukset mahdollisia).

Laajiksen hiihtokoulu järjestää myös edullisia Kids on Skis ja Kids on Board tutustumiskertoja pitkin talvea. Lisätietoa hiihtokoulun lapsille suunnatuista Werneri-kursseista ja muusta opetuksesta täältä.

Lumimaa

Lumimaan Miniparkki

Laajiksen Lumimaassa parkkilaskemisesta kiinnostuneet voivat ottaa freestylen ensiaskeleita turvallisesti erittäin helpoilla "obstaakkeleilla". Miniparkissa on muutamia matalia pressejä (leveitä reilejä) ja pikkuhyppyreitä, joissa harjoittelu on helppoa ja turvallista. Miniparkista voi siirtyä seuraavalle tasolle Auriksen Junnuparkkiin ja siitä eturinteen isoon parkkiin.

Hiihtokoulumme tarjoaa myös freestyle opetusta suksille ja laudalle. Lisäksi Laajiksessa pyörii Jyväskylän Freestyle seuran temppukerhot. Kysy lisää freestyleopetuksesta vuokraamosta tai hiihtokoulustamme hiihtokoulu@laajis.fi.