Pyöräily

Bikepark

Monipuoliset reitit alamäkiajoon, enduroon ja xc-pyöräilyyn.

Ajankohtaista

-Bikepark kausi alkaa 31.5.2024

-Ensi kesän 2024 kausikortit myynnissä ennakkohintaan 149€ (norm 315€). Lue lisää täältä!

 

Poikkeukset

-Ei tiedossa olevia poikkeuksia

Bikepark

Yleinen esittely

Laajis Bikepark tarjoaa monipuoliset reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös kaikkea haastavista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihin.

Kaudelle 2022 Bikepark sai täyden uuden trailin, kun Omega rakennettiin yhteistyössä Trail It Oy:n kanssa. Myös Alfaa kunnostettiin!

Avaa kartta isompana tästä!

Bikepark

Hinnasto

Osta Bikepark-hissiliput kätevästi verkkokaupasta ja kurvaa suoraan mäkeen!

Kertanousu7€
2 tunnin lippu25€
Päivälippu32€
Treeniparkki10€/päivä
Happy hours 2 tuntia*15€
Aluemaksu (ei hissilippua)20€/päivä
Kausikortti299€

HappyHours on perjantaisin klo 14 eteenpäin, lippu on voimassa 2 tuntia ensimmäisestä hissinoususta.

Hinnat eivät sisällä KeyCard-pohjaa (7€). Voit ladata hissilipun verkkokaupassa olemassa olevalle Skidatan Keycard-pohjalle. Ajajat liikkuvat omalla vastuullaan reiteillä.

Bikepark

Alamäkipyörien vuokraus

Laajiksesta löytyy vuokralle alamäki- ja enduropyöriä. Suojavarusteiksi valikoimassa on Alpinestarsin ja Foxin full face -kypäriä, rintapanssareita, polvisuojia ja ajopaitoja. Pyörät ovat kysyttyjä kesäaikana, joten suosittelemme tekemään varauksen etukäteen online-vuokraamostamme. Lisätietoa pyörävuokrauksesta täältä.

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostilla tai puhelimitse.
vuokraamo@laajis.fi
+358 207 436 437

Bikepark

Kurssit ja
yksityisopetus

Elämä alamäessä on hauskempaa, kun perusteet ovat hallussa. Laajiksessa järjestetään alamäkipyöräilykursseja niin aloittelijoille kuin jo aiemmin lajia harrastaneille. Oppaana toimii FMBIA-koulutuksen saaneet pyöräilyn ohjaajamme. Alkeiskurssilla tutustutaan lajiin ja välineistöön opastetusti, jatkokurssi puolestaan tarjoaa esimerkiksi tekniikkavinkkejä jo aiemmin alamäkipyöräilyä harrastaneille. Järjestämme myös yksityisopetusta alamäkipyöräilyyn, niin alkeis- kuin jatkotuntien muodossa.

Tulevat kurssit:

-

Kysy yksityisopetusta suoraan vuokraamosta vuokraamo@laajis.fi tai puh. +358 207 436 437.

Katso yksityisopetuksen hinnasto

Bikepark

Treeniparkki

Treeniparkissa laji haltuun turvallisesti ja matalalla kynnyksellä! Mattohissi ja helpot reitit ja bermit eli kallistetut mutkat tarjoavat hyvän ympäristön harjoitella alamäkipyöräilyn perusteet. Alueella myös erilaisia obstaakkeleita eli rakennettuja pieniä hyppyreitä ja elementtejä. 

Treeniparkin hinta on 10e/päivä. Treeniparkin käyttö kuuluu myös tavallisen Bikepark-lipun hintaan.

Laajis Shop

Laajis Shopista löydät varusteita alamäkipyöräilyyn, mm. polvi- ja kyynärpääsuojia, hanskoja, rinta- ja selkpäpanssareita sekä paitoja. Myös pyöriä on myynnissä sekä käytettyinä että täysin uusina. Ajantasaisen tarjonnan voit varmistaa suoraan vuokraamosta.

Bikepark

Helppo saapua ja kattavat palvelut

Vain 4 km päässä Jyväskylän ydinkeskustasta sijaitsevaan Laajavuoreen on helppo saapua. Omalla autolla saapuville asiakkaille on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Paikallisliikenteen bussi (nro 25) kulkee keskustasta Laajavuoreen useamman kerran tunnissa ja pysäkki on suoraan Laajiksen edessä. Bussimatka keskustasta Laajikseen kestää noin 10 minuuttia.

Pyöräilyn jälkeen voit pestä pyöräsi Laajiksen pyöränpesupisteillä ja mikäli nälkää iskee kesken päivän, rinnekahvila tarjoaa purtavaa ja virvokkeita.

Kauempaa tulevan kannattaa varata majoitus Laajiksen hostellista tai karavaanialueelta ja viettää koko viikonloppu alamäessä. Majoituksemme sijaisevat heti rinteen alapuolella. Lisäksi ajojen jälkeen aikaa voi viettää Seikkailupuistossa, frisbeegolfaamalla, saunomalla tai vain rentoutumalla Laajiksen aurinkoisella terassilla. Laajiksen vierestä n. 400 metrin päästä löytyy myös kylpylähotelli.

Majoittujillemme on rakennettu 24h kameravalvottu pyöräsäilytyspaikka päärakennuksen yhteyteen minne saat turvallisesti pyörän yön ajaksi talteen! Säilytystila kuuluu majoituksen hintaan. Majoittujien käytössä on lisäksi pesutupa ja kuivaushuone likaantuneita ja märkiä ajokamppeita varten, yhteiskeittiöt sekä hostellissa että karavaanialueella, iltasaunat ja läheltä löytyy myös Vuorilammen uimapaikka.