Pyöräily

Bikepark

Monipuoliset reitit alamäkiajoon, enduroon ja xc-pyöräilyyn.

Bikepark

Ajankohtaista

- Lisää alkeiskursseja heinäkuussa! Kurssin hinta 69€ sisältäen kaiken tarvittavan (FMBIA koulutettu alamäkipyöräohjaaja, täysjoustopyörä, suojavälineet ja kypärä, hissien käyttö). Varaa kurssipaikka täältä. Pelkkä kurssipaikka omilla välineillä ja pyörällä 39€.

Poikkeukset

- 30.7. tiistaina Bike park suljettu rallien valmistelujen vuoksi.  

- 4.8.2024 sunnuntaina Bike park suljettu alueella ajettavan rallin vuoksi

Katso bike parkin aukioloajat laajemmin täältä.

Avaa kartta isompana tästä!

Bikepark

Laajis Bikepark

Laajiksen Bikepark tarjoaa monipuoliset reitit alamäkiajoon, enduroon ja XC-pyöräilyyn. Laajavuoren rinteillä löytyy eritasoisia reittejä, eli trailejä, rennosta kurvailusta vaativampaan ajoon. Alueen maastoista löytyy myös ajettavaa haastavista enduromaisista juurakkopoluista tasaisempiin ulkoilureitteihin.

Laajis on jo muutaman vuoden ajan panostanut helppoihin flow -traileihin, joita myös aloittelijat pystyvät ajamaan. Ihan vasta-alkajille

Treeniparkki aloittelijoille

Helpoimmasta päästä alueelta löytyy Treeniparkki, jossa löytyy alkuun tasamaalta puisia ramppeja ja elementtejä missä voi opetella pyöränhallintataitoja turvallisesti. Tasamaalta edetään mattohissille, mistä löytyy loivasta mäestä ajettavaa ja pieniä "bermejä" eli mutkia missä on maa-aineksista rakennettuja valleja mitä vasten voi opetella kurvaamaan vauhdikkaammin. Treeniparkista löytyy myös pieniä hyppyreitä ja ns. "droppi-linja", missä voi opetella pudottautumaan eri korkuisilta rampeilta.

Flow -trailit

Treeniparkista voi taitojen karttuessa edetä ison rinteen puolivälistä lähtevällä vihreälle erittäin helpolle Aavikko-reitille. Aavikosta seuraava flow -trail on Mutkapätkä, joka on tehty Aurikseen. Eturinteen ja Auriksen välistä löytyy  erityisesti harrastajien suosimat Alfa ja Omega flow -trailit.

Lue lisää Laajiksen bike parkista ski.fi sivun artikkelista.

Bikepark

Hinnasto

BIKEPARKIN HISSILIPUT 2024

LIPPUTYYPPIAikuisetNuoret 12-17vLapset 6-11v
Kerta nousu7€7€7€
2 tunnin lippu25€22€17€
1 päivä35€30€24€
HappyHours 2 tuntia *15€15€15€
HappyHours päivä *25€25€24€
S-etu torstai 2 tuntia **15€15€15€
S-etutorstai päivä **25€25€24€
Treeniparkki10€10€10€

Aluemaksu päivä 20€***

* HappyHours perjantait jatkuvat 9.8.2024 alkaen.

** S-etutorstai hinnat voimassa läpi kesän torstaisin.

***Aluelippu sisältää hissin käytön, trailien käytön, pyörien pesupisteen käytön, neuvonnan ja opastuksen ala-asemalla, pyöränhuoltotyökalujen lainauksen tarvittaessa.

Hinnat eivät sisällä KeyCard-pohjaa (7€). Voit ladata hissilipun verkkokaupassa olemassa olevalle Skidatan Keycard-pohjalle. Ajajat liikkuvat omalla vastuullaan reiteillä.

Bikepark

Alamäkipyörien vuokraus

Laajiksesta löytyy vuokralle alamäki- ja enduropyöriä. Suojavarusteiksi valikoimassa on Alpinestarsin ja Foxin full face -kypäriä, rintapanssareita, polvisuojia ja ajopaitoja. Pyörät ovat kysyttyjä kesäaikana, joten suosittelemme tekemään varauksen etukäteen online-vuokraamostamme.

Lisätietoa pyörävuokrauksesta täältä.

Tiedustelut ja varaukset myös sähköpostilla tai puhelimitse.
vuokraamo@laajis.fi
+358 207 436 437

Bikepark

Kurssit ja
yksityisopetus

Laajiksessa järjestetään alamäkipyöräilykursseja niin aloittelijoille kuin jo aiemmin lajia harrastaneille. Oppaana toimii FMBIA-koulutuksen saaneet pyöräilyn ohjaajamme.

Alkeiskurssilla tutustutaan lajiin ja välineistöön opastetusti, jatkokurssi puolestaan tarjoaa esimerkiksi tekniikkavinkkejä jo aiemmin alamäkipyöräilyä harrastaneille. Järjestämme myös yksityisopetusta malamäkipyöräilyyn, niin alkeis- kuin jatkotuntien muodossa.

Tulevat kurssit:

17.7.24. Tutustuminen bike park pyöräilyyn (17.30-19.10)

2.8.24 Bike park jatkokurssi (17.30-19.10)

7.8.24 Tutustuminen bike park pyöräilyyn (17.30-19.10)

Kysy yksityisopetusta suoraan vuokraamosta vuokraamo@laajis.fi tai puh. +358 207 436 437.

Katso yksityisopetuksen hinnasto

Bikepark

Treeniparkki

Treeniparkissa laji haltuun turvallisesti ja matalalla kynnyksellä! Mattohissi, sekä helpot reitit ja bermit eli kallistetut mutkat tarjoavat hyvän ympäristön harjoitella alamäkipyöräilyn perusteet. Alueella myös erilaisia rakennettuja elementtejä tasapainon harjoitteluun ja treenipaikka eri korkuisille dropeille.

Treeniparkin hinta on 10e/päivä. Treeniparkin käyttö kuuluu myös tavallisen Bikepark-lipun hintaan.

Perheen pienimmille treeniparkin lipuun kuuluu myös potkupyörä ja kypärä veloituksetta 1 tunnin ajaksi

Laajis Shop

Laajis Shopista löydät varusteita bike park- ja maastopyöräilyyn, mm. polvi- ja kyynärpääsuojia, hanskoja, rinta- ja selkpäpanssareita sekä paitoja. Myös pyöriä on myynnissä sekä käytettyinä että täysin uusina. Ajantasaisen tarjonnan voit varmistaa paikan päältä, tai verkkokaupasta!

Bikepark

Helppo saapua ja kattavat palvelut

Vain 4 km päässä Jyväskylän ydinkeskustasta sijaitsevaan Laajavuoreen on helppo saapua. Omalla autolla saapuville asiakkaille on runsaasti ilmaista parkkitilaa. Paikallisliikenteen bussi (nro 25) kulkee keskustasta Laajavuoreen useamman kerran tunnissa ja pysäkki on suoraan Laajiksen edessä. Bussimatka keskustasta Laajikseen kestää noin 10 minuuttia.

Pyöräilyn jälkeen voit pestä pyöräsi Laajiksen pyöränpesupisteillä ja mikäli nälkää iskee kesken päivän, rinnekahvila tarjoaa purtavaa ja virvokkeita.

Kauempaa tulevan kannattaa varata majoitus Laajiksen hostellista tai karavaanialueelta ja viettää koko viikonloppu alamäessä. Majoituksemme sijaisevat heti rinteen alapuolella. Lisäksi ajojen jälkeen aikaa voi viettää Seikkailupuistossa, frisbeegolfaamalla, saunomalla tai vain rentoutumalla Laajiksen aurinkoisella terassilla. Laajiksen vierestä n. 400 metrin päästä löytyy myös kylpylähotelli.

Majoittujillemme on rakennettu 24h kameravalvottu pyöräsäilytyspaikka päärakennuksen yhteyteen minne saat turvallisesti pyörän yön ajaksi talteen! Säilytystila kuuluu majoituksen hintaan. Majoittujien käytössä on lisäksi pesutupa ja kuivaushuone likaantuneita ja märkiä ajokamppeita varten, yhteiskeittiöt sekä hostellissa että karavaanialueella, iltasaunat ja läheltä löytyy myös Vuorilammen uimapaikka.