Aktiviteetit

Seikkailupuisto Laajavuori

Hyppää seikkailuun!

Ajankohtaista

– Torstaisin S-etukortilla 5€ alennus seikkailulipuista. Varaa täältä!

– Valon seikkailut tulevat taas syyskuussa (20.-21.9. ja 27.-28.9). Varmista paikkasi ja varaa valonseikkailut etukäteen täältä.

Poikkeukset

Sunnuntaina 4.8. seikkailupuisto suljettu. Laajavuoressa ajetaan silloin Secto Rally Finlandin Power stage.

Seikkailupuisto

Hinnasto

Seikkailukausi 2024

Seikkailulippu (yli 140cm)28€
Lastenlippu (110-139cm)23€
Junnulippu (90-109cm)15€
Perhelippu (4 henkilöä joista 1-2 aikuisia, loput alle 18v lapsia)95€
Kausikortti199€
Seikkailuhanskat4€

Suosittelemme tekemään varauksen etukäteen, mutta voit myös saapua ilman varausta.

Torstaisin läpi kesän S-etukortilla 5€ alennus seikkailulipuista (koskee myös perhelippua, ei koske pikaseikkailua)!

Valon seikkailussa korotetut lippuhinnat.

Seikkailupuisto

Hyppää seikkailuun!

Kesäsesongin aikaan suosittelemme tekemään varauksen etukäteen halutulle päivälle täältä. Ennakkovarausten lähdöt ovat aina tasatunnein ja ne tulee tehdä viimeistään edeltävänä päivänä. Saavu paikalle viimeistään 15 minuuttia ennen varauksesi alkua!

Voit saapua puistoon myös ilman ennakkovarausta. Lähdöt puistoon ovat kolme kertaa tunnissa mikäli et tee ennakkovarausta: tasalta, 20min yli ja 40min yli. Huomioithan, että varsinkin kesäsesonkina ilman ennakkovarausta voi joutua jonottamaan ja odottamaan vapautuvia valjaita. Syyskaudella etukäteisvaraus kannattaa tehdä erityisesti viikonloppuisin ja mahdollisina etupäivinä.

Katso seikkailupuiston tunnelmia kovia käsivoimia vaativalta Musta Pantteri -radalta täältä ja koko perheen Viidakko-radalta täältä.

Seikkailupuisto

Seikkailupuistosta

Seikkailupuisto sisältää henkeäsalpaavia kiipeilytehtäviä ja vatsanpohjasta ottavia köysiliukuja. Seikkailu soveltuu kaikenikäisille ja -kuntoisille.

Laajavuoren seikkailupuisto on yksi Pohjois-Euroopan suurimmista kiipeilypuistoista. Kiipeiltävää on yhteensä 2,7 kilometriä 14 eri radalla. Köysiliukuja puistossa on yhteensä 33 kpl ja liukumetrejä 1,5 kilometriä. Pisin liuku löytyy eturinteen yli menevältä Haikara-radalta, jonka pituus on 227 metriä. Ratoja löytyy rinnealueelta tolpista ja myös metsän siimeksestä.
 
Puistosta löytyy kiivettävää kaikille taitotasoille. Jos sinulla on korkean paikan kammoa niin metsästä on hyvä aloittaa. Siellä korkeudentunne häviää herkemmin puiden sekaan ja metsästä löytyy myös matalammalla kulkevia ratoja.
Seikkailupuisto

Ryhmät ja
ennakkovaraukset

Yli 10 hengen ryhmille tarjoamme arkisin 10% alennuksen normaaleina aukioloaikoina normaalihintaisista seikkailulipuista. Alennus ei koske perhelippuja, Pikaseikkailua eikä Valon seikkailua. Ryhmän tulee maksaa seikkailu yhdessä erässä ennen seikkailua.

Seikkailupuistoon otetaan ryhmiä myös aukioloaikojen ulkopuolella ennakkovarauksilla. Ryhmälle puistoa erikseen avattaessa ei maksaessa voi hyödyntää lahjakortteja eikä etuja.  

Tarjoamme kouluryhmille puistoon erikoishintaisia seikkailupäiviä keväisin ja syksyisin. Lue lisää koululaishinnoista ja aktiviteeteista täältä.

Laajiksesta löytyy myös paljon muuta tekemistä. Jos kaikki ryhmästäsi eivät halua seikkailla,  järjestämme mm. eFatbike safareita ja vuokraamme pyöriä omatoimiseen pyöräilyyn, vedämme ohjattuja luontoretkiä, alamäkipyöräily klinikoita, frisbeegolf klinikoita, leikkimielisiä olympialaisia, tyhy-päiviä ja paljon muuta.

Kysy ryhmällesi tarjousta seikkailupuistoon sähköpostilla tai puhelimitse.

seikkailupuisto@laajis.fi / 0207 436 437

Seikkailupuisto

Vinkit Seikkailpuistoon

  • Vaatteet saattavat seikkaillessa likaantua ja pihkaantua. Ei kannata pukea myöskään huppareita tai vaatteita, mitkä saattavat takertua oksiin ja tehtäviin. 
  • Suosittelemme hanskojen käyttöä. Tuo omat tai osta meiltä puiston kassalta.
  • Muista nesteytys. Osta hellepäivänä juomalippu kassalta, millä saat metsästä kylmää juotavaa seikkailun aikana. Tarjolla myös jäätelölippuja. Seikkailemaan tullaan tietenkin selvin päin 🙂
  • Kahvilastamme löytyy sesongista riippuen purtavaa ja virvokkeita
  • Puiston alueella metsässä on käytössä laavutupa, mistä löytyy kotakeittiö omien eväiden grillaamiseen.
  • Jätä korut ja sormukset pois.
  • Puiston kassalta voit vuokrata säilytyslokeron tavaroitasi varten.
Seikkailupuisto

Tekemistä myös
perheen pienimmille!

Seikkailupuistossa riittää tekemistä myös perheen pienimmille! Seikkailupuiston junnuradoilla pienimmistäkin kuoriutuu oikeita seikkailijoita. Junnuratojen (3 kpl) ikäsuositus on 3 vuotta ja minimipituusraja 90cm.  Junnuradoille riittää että lipun ostaa vain lapselle. Vanhemmat voivat kulkea ratojen vieressä ja tsempata lasta radalla.

Puistossa on myös perheratoja (4 kpl), minne 110-139cm mittaiset seikkailijat pääsevät kiipeilevän huoltajan seurassa. Huoltajan tulee olla yli 140cm pituinen, että hän voi tarvittaessa avustaa lasta.

 Seikkailutaukoja varten metsäpuiston kupeessa on Laavutupa, missä voit paistaa kotakeittiössä makkaraa ja nauttia omia eväitä. Samalla pääset nauttimaan upeista näköaloista Jyväskylän ja Tuomiojärven suuntaan. 

Laajiksen vierestä löytyy myös luonnonkaunis Vuorilampi, minne on mukava pulahtaa uimaan kuuman kesäpäivän päätteeksi.

Seikkailupuiston säännöt ja ohjeet

Seikkaillessa tulee noudattaa seuraavia yhteisiä pelisääntöjä sekä ohjaajien antamia ohjeita.

* Valjaita EI saa ottaa pois radoilla ollessa. Mikäli tarvitset apua, kutsu ohjaajaa.
* Poista ennen seikkailua sormukset, korut, kello, yms. etteivät ne jää kiinni puiston rakenteisiin.
* Noudata seikkailupuisto-ohjaajien ja henkilökunnan ohjeita.
* Metsässä kulkeminen on sallittu vain merkatuilla purupoluilla ja puusilloilla.
* Radoille saa mennä vasta harjoitusradoilla annetun turvallisuusopastuksen jälkeen. Myös kausikorttilaiset käyvät joka kerta harjoitusradan.
* Noudata ratojen pituusrajoja.
* Käy radat läpi vaikeusjärjestyksessä helpoimmasta vaikeampaan.
* Päästä nopeammat edellesi, mutta takana tulevien tulee antaa edelle olevien suorittaa tehtävät rauhassa.
* Mikäli joudut irrottamaan valjaat seikkailun aikana (esim. vessassa käynti), tarkastuta valjaat AINA ohjaajalla ennen radoille takaisin menoa.
* Päihtyneet henkilöt eivät saa tulla seikkailemaan.
* Puiston alueella ei saa tupakoida tai tehdä tulta.
* Puiston alueelle saa tulla seuraamaan kiipeilyä ilman seikkailupuiston pääsymaksua. Seikkailusta tulee aina kuitenkin maksaa.
* Välineitä ei saa luovuttaa toiselle henkilölle.
* Turvavälineistä tulee pitää hyvää huolta. Välineiden rikkoontuminen joko tahallisesti tai ohjeiden noudattamatta jättämisen vuoksi voi johtaa korvausvelvollisuuteen.
* Omien turvavälineiden käyttö on kielletty.
* Seikkailun lopuksi, palauta välineet palautuspisteeseen.

Sääntöjen rikkomisesta, ohjaajat voivat poistaa seikkailijan puistosta varoituksen jälkeen ja tällöin rahoja ei palauteta.

* Radoille seikkailijan suurin sallittu paino on 120kg
* Kiipeilyä ei suositella raskaana oleville, kysy tarvittaessa omalta lääkäriltä neuvoa.
* Junnuradoille minimipituus 90cm ja maksimipituus 139cm
* Perheradoille minimipituus on 110cm. Alle 140cm kiipeilijän kanssa oltava huoltaja, joka on yli 140cm pituinen.
* Seikkailuradoille minimipituus on 140cm
* Puutasoilla saa olla maksimissaan 3 henkilöä kerrallaan.
* Köysiliu’ussa saa olla vain yksi henkilö kerrallaan. Odota ennen omaa liukuasi että edellä kulkeva seikkailija poistuu köysiliu’usta kokonaan seuraavalle tasolle.
* Muissa tehtävärasteissa saa olla maksimissaan 2 henkilöä kerrallaan, kuitenkin niin, että välissä on oltava aina vähintään yksi stoppari.

* Alle 12-vuotiaalla pitää olla huoltaja mukana seikkailupuiston alueella (ei tarvitse osallistua kiipeilyyn)
* Jos lapsi on 110-140cm mittainen ja menee perheradoille, huoltajan tulee olla mukana radalla kiipeilemässä. Molemmat tarvitsevat tällöin lipun.
* Alle 18-vuotiaat tarvitsevat huoltajan suostumuksen seikkailusopimukseen (ts. tee ennakkovaraus).
* Huolehdi, että lapset eivät mene suoraan ratojen alle, jotka kulkevat alle 2 metrin korkeudessa.
* Huoltajan tulee olla mukana puistossa ja valvoa lapsia siten, että he noudattavat annettuja turvallisuusohjeita ja sääntöjä.

* Keli- ja tuuliolosuhteet saattavat vaikuttaa ratojen aukioloihin. Kovalla tuulella pisimmät köysiliu’ut saatetaan joutua sulkemaan.
* Sade ei estä seikkailua. Ukkospuuskien ajaksi suljemme radat ja seikkailuja jatketaan ukkosen laannuttua.
* Ratoja aletaan sulkea 15-45 minuuttia ennen puiston sulkemisaikaa.
* Osalla radoista saatetaan tehdä ajoittain huoltotöitä. Emme voi taata että kaikki radat ovat aina käytössä.
* Ohjaajat antavat ohjeita ja rajoituksia seikkailijoille heidän taitotasonsa mukaan, mille radoille heitä päästetään. Vaikeimmat radat eivät sovellu kaikille seikkailijoille. Ohjaajien antamia ohjeita tulee noudattaa.

* Seikkailupuisto täyttää EN15567-1 ja EN15567-2 standardin vaatimukset. Nämä ovat Euroopan laajuiset tiukimmat kriteerit köysipuistotoimintaan.
* Kaikille Laajavuoren seikkailupuiston radoille on tehty ”tyyppi-A” käyttöönottotarkastus ulkopuolisen riippumattoman tahon toimesta, tiukimman Eurooppalaisen köysispuistostandardin mukaan.
* Puiston radat ja toiminta tarkastetaan vuosittain ulkopuolisen, riippumattoman, akreditoidun asiantuntijatahon puolesta.
* Puiston puusto tarkastetaan arboristin toimesta vuosittain ja puustoa tarkkaillaan jatkuvasti henkilökunnan toimesta.
* Henkilökohtaiset turvavarusteet ja valjaat tarkistetaan jokaisen käyttökerran jälkeen ja niiden käyttöä seurataan standardien mukaan.
* Puiston radat ja rakenteet tarkistetaan päivittäin, ja niitä huolletaan säännöllisesti.
* Puistossa oppaina toimii kokeneita seikkailupuiston ohjaajia, jotka koulutetaan köysipelastamiseen ja korkealla toimimiseen. Puiston ohjaajat ylläpitävät osaamistaan ja sitä seurataan pitkin kautta.
* Teemme yhteistyötä paikallisen pelastusviranomaisten ja pelastuslaitoksen kanssa toiminnan turvallisuuden kehittämiseksi. 

* Muista hanskat. Osta paikan päältä kiipeilyyn soveltuvat hanskat tai tuo mukana omasi.
* Jätä pyhäpuku kotiin. Puissa on pihkaa ja vaatteet voivat likaantua.
* Hyvät kengät. Tasapohjaiset toimivat parhaiten. Sandaalit ja avokengät eivät sovellu seikkailuun.
* Reput ja kaulaliinat eivät voi olla päällä seikkaillessa.
* Etenkin pienimpien seikkailijoiden kanssa kannattaa käydä ennen seikkailua vessassa.
* Koko puiston alue on savuton ja päihteetön.
* Turvallisuuden takaamiseksi radoille meno puiston ollessa suljettu on ehdottomasti kielletty. Radoilla saattaa olla huoltotoimenpiteitä meneillään, joita ei päällepäin huomaa.
* Tavaransäilytystä varten voit vuokrata kassalta lukollisen lokeron. Repun voit kantaa mukanasi myös puistoon mutta reppu selässä ei saa kiipeillä.
* Omat juomapullot ovat sallittuja, radoille ei kuitenkaan voi pulloa ottaa mukaan.
* Lipunmyynnin yhteydessä on mahdollista ostaa juomalipuke, jolla voi lunastaa juoman puiston ylätasanteelta metsästä.

Seikkailupuiston tarkemmat ratatiedot

Väriselitykset: Keltainen = Junnuradat, Vihreä = Helppo, Sininen = Keskivaikea, Punainen = Vaikea, Musta = Erittäin vaikea

Huomioithan että keli- ja tuuliolosuhteet saattavat vaikuttaa ratojen aukioloihin. Kovalla tuulella radat missä on pitkiä köysiliukuja saatetaan joutua sulkemaan. Osalla radoista tehdään ajoittain huoltotöitä, minkä johdosta rata ei ole silloin käytössä.