Tekemistä Jyväskylässä

Unohtumattomia elämyksiä Jyväskylän ulkoilma-aktiviteeteissa.

Jyväskylässä, Järvi-Suomen sydämessä yhdistyvät luonnon kauneus ja liikunnan ilo. Olen saanut kokea monta erilaista ulkoilma-aktiviteettia henkilökohtaisesti, ja monet eri elementit ovat tulleet tutuksi! Alla kerron kokemuksistani hieman tarkemmin.

Luonto sydämessäni

Olen astunut Leivonmäen kansallispuiston poluille ja vaeltanut metsän siimeksessä, kun auringon säteet leikkivät lehtien lomassa. Järven rannalla istuessani olen saanut tuntea itseni yhdeksi luonnon kanssa ja kokea sen rauhan, jota vain metsä voi tarjota. Peurungan alueen retkeilyreitit ovat vieneet minut korkealle, ja näkymät ovat olleet hengästyttäviä niin kirjaimellisesti kuin vertauskuvallisestikin.

Tuulenvire kasvoillani 

Jyväskylä tarjoaa oivat puitteet pyöräilyyn. Voit lähteä järvien läheisyyteen tai kunnolla metsän siimekseen. Itse olen tykännyt paljon Laajavuoren vaihtelevista reiteistä ja valitsen sen, joka sopii parhaiten fiilikseeni. Kun olen halunnut pyöräillä luonnon helmassa ja nauttia metsän tuoksuista olen valinnut helpomman reitin joka kulkee leveitä latupohjia pitkin Laajavuoresta Ladun majalle. Kun taas olen kaivannut hiekeä ja jännitystä, olen valinnut haastavamman Kulopalomäen maastopyöräreitin. Vauhdin hurma ja luonnon läheisyys ovat yhdistyneet täydellisesti.

Järven lumous

Vesi on aina vetänyt puoleensa, ja Jyväsjärvi on tarjonnut minulle ikimuistoisia hetkiä vesiseikkailujen parissa uudessa vesipuistossa. Olen kokeillut wakeboardausta, joka oli superkivaa, vaikka jokseenkin vielä vaatii harjoittelua. Kajakin kyydissä olen taittanut matkaa järven selällä ja samalla upottanut käteni sen rauhoittavaan veteen. Risteilyllä olen ihaillut kaupunkia uudesta näkökulmasta, ja maisemat ovat olleet kuin suoraan postikortista.

Liitäen korkeuksissa

Olen uskaltanut kohottaa katseeni ylös ja antautua seikkailupuiston haasteille. Laajavuoren seikkailupuisto on ollut kuin leikkikenttä, ja köysiradat ovat antaneet minulle mahdollisuuden testata rohkeuttani. Olen tuntenut adrenaliinin virtaavan suonissani ja ylittänyt omia rajojani. Olen käynyt siellä myös perheen kanssa ja sain nauttia ihanasta yhteisestä ajasta! Perheradoilla voi seikkailla perheen pienimmät ja niitä onkin kiva katsella kun temmeltävät tehtävien parissa. Tänne tulen uudemmankin kerran. 

Jaa artikkeli!
laajis

Katso myös nämä!

Yleinen

Kesäkausi alkaa toukokuussa!

Yleinen

Käytettyjä vuokravälineitä myynnissä

Yleinen

Tehdään talvi 2024-25 -kampanja

Yleinen

Laajis Shopin verkkosivut on uudistunut!

Majoitus & ruoka

Lounasbuffa viikonloppuisin klo 11-13

Yleinen

Vuokrakäytöstä poistuvia pyöriä myynnissä